Selecteer een pagina

ERVARING

2015 Om mijn ervaring met internationale b2b-communicatie effectief te kunnen inzetten voor het Nederlandse bedrijfsleven, heb ik in 2015 samen met een team van internetspecialisten en bedrijfsjournalisten DutchGlory opgericht. Een online platform, dat ambitieuze en innovatieve MKB bedrijven een podium biedt om zich internationaal op een journalistieke wijze te presenteren: www.dutchglory.com

2010 Samen met copy-writer Paul van Mieghem, met wie ik al jaren samenwerk, richtte ik Optie 2 op. Dit bureau werkte voor Het Bloemenbureau Holland, Caparol en Imtech Marine. Voor deze laatste opdrachtgever werd een internationale herpositionerings campagne ontwikkeld, die in 2013 een SAN nominatie verwierf.

2006 Managing partner bij het retaildesign bureau EastEnd. Met dit bureau ontwikkelden we retail projecten voor o.a. Philips Design, KLM en Bataviastad.

2002 Het Japanse reclamebureau Hakuhodo vroeg mij om samen met Tequila London een nieuwe organisatie in Amsterdam op te zetten voor Canon Europa.

Onder de naam MC2 ontwikkelde en produceerde dit bureau exclusief voor Canon internationale business events in steden als Barcelona, Moskou, Frankfurt, Londen, Milaan en Dubai. MC2 werkte daarbij veelvuldig samen met het 3D-designbureau OIL. In 2006 fuseerde MC2 met B&S Eventinnovators.

1996 De start van Mainstage, dat zich bezighield met een voor die tijd nieuw fenomeen: brand experience. MainStage werkte na verloop van tijd nauw samen met TBWA/Brand Experience Company, waarmee het uiteindelijk fuseerde.

1988 De oprichting van een eigen bureau: Dimensions, dat in 1996 werd overgenomen door TBWA. Enkele wapenfeiten: de naamsverandering van NMB in ING met Dimensions als een van de leading agencies en een internationale corporate campagne voor Canon, bekroond met een Accent.

1985 Gescout door Nico Heij stapte ik over naar Ogilvy & Mather om o.l.v. Bart Kuiper een designbureau op te zetten.

1980 Als Rotterdammer neergestreken in Amsterdam werd ik managing partner bij het Japans/Nederlandse designbureau Van Sambeek & Watano.